Rick Meijer krijgt zesde Stuwtitel niet cadeau!

HAGESTEIN • De grote finale van het 43ste Stuwtoernooi van HTV was de spannendste van de laatste jaren. Vijfvoudig winnaar Rick Meijer (Vita/Vianen) had zijn handen méér dan vol aan Rik Baars (Tavernie/Nieuwland), en trok pas in de verlenging van de beslissende game aan het langste einde.

In het verleden organiseerden vrijwel alle tafeltennisclubs een open toernooi. De animo om daar aan deel te nemen werd geleidelijk minder, en inmiddels is het Stuwtoernooi een van de weinige toernooien die zich staande heeft weten te houden.

Schommelde het deelnemersveld doorgaans rond de veertig, deze keer waren er bijna vijftig die, in vier klassen, een gooi deden naar de bekers en de bloemen.

Goed bezet
Met twaalf spelers, waaronder verschillenden die de Stuwtitel al eens hadden gewonnen, was de E-klasse goed bezet. In twee poules van zes ging het om de bovenste twee plaatsen. Wiliam van Overdam (HTV), Erik Leenders (ZTTV/Zeist), Rik Baars en Rick Meijer schopten het tot de laatste vier.

De eerste twee legden het loodje in de halve finale, zodat Baars en Meijer zich konden opmaken voor de finale. Baars, die torenfavoriet Meijer in de poulefase met 3-1 de baas was gebleven, had aanvankelijk niets te vertellen: 3-11.

Hij herstelde zich goed door de twee volgende games met 12-10 en 15-13 op zijn naam te schrijven, maar verloor de vierde kansloos met 5-11. In de vijfde game ging het tot 10-10 gelijk op, waarna Meijer de partij alsnog in zijn voordeel besliste: 10-12.

Tiende finale
“Het was een mooie en goede partij waarin we allebei hard hebben gewerkt”, vond Rick Meijer. “Eigenlijk verdiende niemand om te verliezen, en vandaag was ik de meest gelukkige. Dit was mijn tiende finale, en ik ben blij dat ik deze titel voor de zesde keer heb gewonnen.”

De zestien tafeltennissers in de F-klasse waren ingeloot in vier poules. De winnaars waren verzekerd van de kwartfinale, en via een herkansingsronde streden de overige twaalf voor de resterende vier plaatsen.

Voortijdig gesneuveld
HTV-leden Bert, Rick en Falco van Os sneuvelden voortijdig, terwijl Frits Poppen in de kwartfinale werd geëlimineerd. De finale ging tussen nieuwkomers Akar van der Heul (HTTC/Houten) en Gert Boon (ttv Barneveld), die allebei nog ongeslagen waren.

Boon kreeg onvoldoende vat op het spel van Van der Heul, en ging in vier games onderuit. In de G-klasse, eveneens met zestien deelnemers, werd een identiek speelschema gehanteerd.

Roan van der Ploeg (TVA Amerongen) maakte zijn hoogste rating waar door nieuweling Willem van der Bilt (VTV/Nieuwegein) met 3-1 het nakijken te geven. In de H-klasse ging de winst naar Rose Lenting (Tavernie), die clubgenoot Tom het Lam met 3-0 klopte.

 

Bron: Het kontakt vianen

 

You may also like...